Vypočítajte si spotrebu
Uloženie dlaždíc na strih (+)
0
Spôn/Level+
Uloženie dlaždíc na väzbu (T)
0
Spôn/Level+
Uloženie dlaždíc na strih (+)
0
Klinov
Uloženie dlaždíc na väzbu (T)
0
Klinov
viac info
9. mája 2016 Prečítané 4621x

Dizajnové vychytávky pre malé kuchyne

Keď ide o vysnenú kuchyňu, každý z nás si predstaví veľký priestor, dostatok miesta na uskladnenie a prípravu jedla a príjemnú atmosfére. No niekedy, keď nás priestor tlačí, nemôžeme si vyberať. Malá kuchynka však nemusí vyzerať stiesnene. Šikovné dizajnové nápady ju opticky zväčšia. Poradíme vám, ako zväčšiť svoju kuchynku v jednoduchých krokoch.

Tipy

Zvoľte pre kuchyňu svetlejšie farby

Tmavé farby kuchyňu opticky zmenšia ešte viac. Vyberte si preto bielu farbu alebo veľmi svetlé odtiene. Ideálne by bolo, ak by ste kuchyňu zladili do farieb vašej steny. Nízke kontrasty sú v prípadne malých kuchyniek povinnou jazdou. Ak máte v kuchyni veľké okno, nechajte denné svetlo vnikať dnu po celý deň. Zahoďte ozdobné závesy a stavte na jednoduchosť.

Zameňte dvierka skriniek za sklo

Viac priestoru získate, ak spravíte skrinky priehľadnými. Jednoducho zameňte súčasné dvierka za presklené. Takýmto spôsobom dodáte kuchynke opticky viac priestoru. Vaše oko sa nezastaví na dvierkach, ale vo vnútri skrinky. Ak sa pre túto možnosť rozhodnete, musíte si v skrinkách trošku poupratovať a vyhádzať všetko, čo nepotrebujete.

Veľké upratovanie

Ako už bolo spomenuté v predchádzajúcom bode, zoberte vrece a vyhoďte všetko, čo vám v kuchyni chýbať nebude. Ak ste skončili so skrinkami, na rad prichádzajú dekorácie. Všetky možné sošky či suveníry z dovoleniek do malej kuchynky nepatria. Priestor osviežia čisté línie a jednoduchosť.

Otvorené poličky

Pouvažujte nad pridaním poličiek na stenu. Nemusíte sa oberať o priestor z podlahy. Klasické poličky na stenu nemajú efekt optického zmenšovania priestoru a okrem toho môžu byť veľmi štýlové. Ďalšou možnosťou je vytvoriť poličky priamo v stene. Ak vám to byt dovoľuje, vyrežte v stene do hĺbky priestor, do ktorého neskôr pridáte poličky – práve ste zväčšili svoju kuchyňu.

Veľkoformátové obklady – podlaha

Môže sa zdať, že veľkoformátové obklady patria len do honosných kuchýň, kde podčiarkujú vzdušnosť a veľkosť priestoru. To je síce pravda, ale môžu byť štýlovým doplnkom aj k malej kuchynke. Dlaždice veľkých rozmerov sú moderné a majú niekoľko výhod. Napríklad menšie množstvo špár, kde by sa časom mohla usídliť pleseň.

Preč s dekoračnými obkladačkami

Ak máte kuchynku obloženú obkladačkami, ktoré sú dekoratívne, farebné a zdobené rôznymi vzormi, je najvyšší čas ich vytrhať a obložiť na ich miesto nové. Voľte jednu farbu, ideálne svetlú. Ako sme spomínali vyššie, mala by byť podobná farbe vašej steny. No a ak máte aj stenu farebnú, je čas premaľovať do svetlých odtieňov. Vaša kuchyňa sa v momente zväčší a nebude pôsobiť stiesnene a preplnene.

Prepojte kuchyňu s inou miestnosťou

Ak kuchyňu od obývačky oddeľuje priečka, možno by ste sa jej mohli zbaviť. Priestor do kuchyne si môžete požičať z iných miestností. Aj keď nie priamo funkčne, teda kuchynské skrinky nebudú zaberať extra priestor, ale opticky. Kuchyňu od obývačky môžete následne oddeliť napríklad menším barovým pultom.

Ako teda začať s optickým zväčšovaním svojej kuchynky? Skúste najskôr s vyhadzovaním nepotrebných vecí. No a potom si pripravte plán. Maľovanie stien, skriniek, zmena obkladov. Je len na vás, ako si so svojou kuchyňou poradíte.

 

V prípade, že si nie ste istí, či môžete využiť náš systém aj pre vašu realizáciu, neváhajte nás kontaktovať. Skúsený a vyškolený personál vám ochotne poradí s akýmkoľvek problémom.

SPOZNAJTE NAŠE PRODUKTY

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ