Vypočítajte si spotrebu
Uloženie dlaždíc na strih (+)
0
Spôn/Level+
Uloženie dlaždíc na väzbu (T)
0
Spôn/Level+
Uloženie dlaždíc na strih (+)
0
Klinov
Uloženie dlaždíc na väzbu (T)
0
Klinov
viac info
8. decembra 2020 Prečítané 14276x

Maticový vyrovnávací systém LEVEL+

LEVEL+ je prémiový vyrovnávací systém. S jeho pomocou profesionáli i laici pokladajú dlažby a obkladajú obklady ešte dokonalejšie, ako doteraz. Viac v článku.

Návody

Pokiaľ ste majster svojho remesla, alebo trebárs aj laik v pokladaní dlažby a obkladaní obkladu, mali by ste vedieť, čo treba. Ak k znalosti pracovných postupov a najčastejších chýb, ktorým sa treba vyvarovať, pridáte aj vyrovnávací systém, pôjde vám práca od ruky svižnejšie. Ak sa, naviac, zoznámite aj s prémiovým vyrovnávacím systémom vyššej kategórie, budete pozitívne prekvapení výsledkom. Predstavujeme vyrovnávací systém LEVEL +.

nivelacny system, leveling system, vyrovnavaci system, levelys

Prečo vyrovnávací systém?

Praktické skúsenosti majstrov i začiatočníkov jednoznačne potvrdili, že vyrovnávací systém uľahčuje pokladanie dlažby i obkladanie obkladom. Ide to podstatne rýchlejšie – až cca o 50 % a hlavne zásadne presnejšie. Vyrovnávací systém totiž nedovolí dlažbe či obkladu posuny. Ani horizontálne, ani vertikálne, v žiadnom smere.

Obkladanie a pokladanie s vyrovnávacím systémom zaručuje dokonalú rovinnosť úplne jednoduchým spôsobom: obklad alebo dlažbu fixuje v správnej polohe od položenia až do zaschnutia lepidla. Komponenty systému (kliny a kliešte) sú okrem toho viacnásobne, opakovane použiteľné. Pokládka a obkladanie sú teda rýchle, presné, bezchybné a opakovateľné.

 

V čom je LEVEL+ lepší?

Klasické vyrovnávacie systémy tvoria dva základné komponenty: spony, ktoré vkladáte medzi a pod hrany obkladu či dlažby a kliny, ktoré vložíte do spôn. Postup pokladania  či obkladania s vyrovnávacím systémom je jednoduchý. Ak ale potrebujete niečo na viacnásobné použitie, určite uvítate maticový systém LEVEL +.

Maticový systém našej značky LEVELYS pre obklad a dlažbu s hrúbkou 2 až 16 mm využijete v interiéri aj exteriéri najmä:

  • na obklad aj dlažbu
  • pri tvorbe spádov do odtokov v sprchových kútoch
  • na krížové, diagonálne či parketové spoje
  • na schody a sokle
  • pri nerovnomerných plochách podláh, stien a dlaždíc.

nivelacny system, leveling system, vyrovnavaci system, levelys

Ako LEVEL+ funguje?

Po príprave podkladu, natretí dlaždíc aj podkladu spôsobom floating – buttering a položení dlaždíc:

  1. vložíte maticový vyrovnávač dlaždíc LEVEL+ medzi dlaždice
  2. otočíte o 90 ° kolmo na škáru
  3. maticu dotiahnete v smere hodinových ručičiek rukou alebo špeciálnym kľúčom
  4. rovnako postupujete až do položenia a fixovania poslednej dlaždice obkladu alebo dlažby
  5. pred úplným doschnutím lepidla uvoľníte maticu proti smeru hodinových ručičiek o 90 ° súbežne so škárou a vytiahnete
  6. maticové vyrovnávače vyčistíte a odložíte na ďalšie použitie
  7. vyškárujete, vyčistíte, upracete a máte hotovo.

Náš tip

Kovový hrot – medzerník maticového vyrovnávača systému LEVEL+ má štandardnú hrúbku 1,5 mm, čo určuje hrúbku škáry. Ak chcete pokladať či obkladať so širšími škárami, použite na ich vymedzenie špeciálne 2 mm alebo 3 mm krížiky.

 

Aké sú výhody maticového vyrovnávacieho systému LEVEL+?

  • jednoduché použitie
  • výrazné urýchlenie práce
  • odolnosť materiálu komponentov voči opotrebeniu
  • viacnásobné použitie
  • pohodlná práca bez stresu
  • eliminácia pohybu dlaždíc vo všetkých smeroch počas schnutia lepidla
  • dokonalý výsledok bez výškových rozdielov a iných chýb
  • použitie pri všetkých rozmeroch obkladov a dlažieb.

 

LEVEL plus zakúpite na našej stránke tu: https://www.levelys.sk/kategoria-produktu/level/

 

Praktické rady

Náš maticový systém LEVEL+ vám pomôže stiahnuť priehyb dlaždice – planaritu na maximum. Dokážete tak vytvoriť celistvú plochu bez nežiadúcich výškových rozdielov medzi dlaždicami. 

Ak sa vám niekedy pri používaní Klinového LEVELYS systému stane, že odtrhnete sponu od tanierika po zasunutí klinu, nezúfajte. Nemusíte prácne a zdĺhavo vyberať všetky kliny a vymieňať sponu. Ulomenú sponu jednoducho nahraďte naším maticovým systémom LEVEL+ a máte bleskovo vyriešený problém. 

Jediným mínusom nášho maticového systému LEVEL+ je dôležitá požiadavka na presnosť v časovom slede pracovného postupu. LEVEL+ musíte vytiahnuť zo škár ešte pred úplným zatuhnutím lepidla. Pretože lepidlo kovový hrot pod dlaždicou obtečie a po zaschnutí znemožní otočenie hrotu. Ak si to správne načasujete, nebudete mať problém vytiahnuť maticový systém zo škáry.  

 

Viete…

…že pri tvorbe obkladačského plánu dokážete presne vypočítať spotrebu komponentov systému LEVEL+? Slúži na to táto kalkulačka výpočtu spotreby.

 

Je LEVEL+ plus?

Jednoznačne, pri pokladaní či obkladaní sa už prakticky asi nedá nič viac vymyslieť. Tento systém je dokonalý vo svojej jednoduchosti a v ukážkovom výsledku po jeho použití. Každý majster aj laik určite uvíta tohto praktického pomocníka a bude rýchlejšie, presnejšie a pohodlnejšie pokladať či obkladať.

V prípade, že si nie ste istí, či môžete využiť náš systém aj pre vašu realizáciu, neváhajte nás kontaktovať. Skúsený a vyškolený personál vám ochotne poradí s akýmkoľvek problémom.

SPOZNAJTE NAŠE PRODUKTY

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ