fbpx
Vypočítajte si spotrebu
Uloženie dlaždíc na strih (+)
0
Spôn/Level+
Uloženie dlaždíc na väzbu (T)
0
Spôn/Level+
Uloženie dlaždíc na strih (+)
0
Klinov
Uloženie dlaždíc na väzbu (T)
0
Klinov
viac info
3. mája 2016 Prečítané 3933x

Podľa čoho si vybrať obkladača

Chcete sa pustiť do obkladania a nie ste si celkom istí, či sa vám to bezchybne podarí? Možno by ste mali zvážiť pomoc profesionálneho obkladača. Ten dokáže ušetriť čas a frustráciu z prípadných chýb. Tak ako v každom povolaní, ani obkladači nie sú všetci ideálni. Ako si teda vybrať takého, ktorý vám nenarobí viac škody ako úžitku?

Tipy

Hľadám obkladačov

Spýtajte sa na referencie

Najjednoduchšie je spýtať sa známych a rodiny na ich osobné skúsenosti s obkladačmi. Dobrých robotníkov si ľudia radi navzájom odporúčajú. Pripravte sa na to, že takýto obkladač asi bude rezervovaný na nejakú dobu dopredu, a to je dobré znamenie. Po referencie si môžete zájsť aj do veľko-obchodov s obkladmi. Títo ľudia poznajú mnohých profesionálov. Veľké percento z nich pravdepodobne bude pracovať na komerčných projektoch, no nájdu sa aj takí, ktorí pracujú v domácnostiach.

Skontrolujte si kvalitu ich práce

Vypýtajte si snímky ich predchádzajúcej práce. Jedna zle položená dlaždica je ako päsť na oko. Zamerajte sa na rovnomernosť obkladu, veľkosť škár, zakončenia v rohoch či vhodné zvolenie veľkosti obkladačiek. O profesionalite obkladača vám veľa napovie aj štýl jeho práce. Ak sa hneď pustí do práce, niečo nie je v poriadku. Kvalitný obkladač si musí najskôr zmerať priestor a naplánovať obklad. Začína zvyčajne od stredu, aby uložil skrátené obkladačky do rohov. Ak sú narezané do rôznych tvarov, zbystrite pozornosť.

Cena – najlepší nie sú najlacnejší

Top obkladači nie sú práve najlacnejší, no investícia sa vyplatí. Predstavte si tú prácu, čas, energiu a peniaze, ktorých sa budete musieť vzdať pri nápravách chýb. Nemusíte si vyberať práve najdrahšieho obkladača, ale cena môže byť tiež indikátorom. Pri rozhodovaní sa vždy sústreďte najmä na referencie a kvalitu odvedenej práce.

Vypýtajte si cenovú ponuku

Od obkladača si vypýtajte cenovú ponuku mailom alebo na papieri. Vyhnete sa tak neskorším nedorozumeniam. V cenovej ponuke by mali byť napísané jednotlivé aktivity s uvedením, či ide o cenu s DPH alebo bez DPH. Obkladač by vám ju nemal odmietnuť vystaviť. Vyrozumenie pravidiel na začiatku jednak chráni jeho, ale aj vás.

Položte si niekoľko základných otázok

Pri výbere obkladača by ste si mali uvedomiť, aký máte z neho pocit a či si viete predstaviť, že by zvládol prácu pre vás. Odpovedá na vaše telefonáty, chodí na čas? Myslíte, že chápe vašu predstavu? No a kedže sa to u nás na Slovensku občas stáva, uistite sa, že váš majster nie je počas práce na vašom obklade pod vplyvom alkoholu.

Veríme, že ak sa budete držať našich odporúčaní, nájdete kvalitného človeka. Obkladať môžete vždy aj vo vlastnej réžii, no niekedy výsledok nemusí byť podľa vašich predstáva v konečnom dôsledku vás vyjde lacnejšie zveriť svoje obklady do rúk profesionála.

V prípade, že si nie ste istí, či môžete využiť náš systém aj pre vašu realizáciu, neváhajte nás kontaktovať. Skúsený a vyškolený personál vám ochotne poradí s akýmkoľvek problémom.

SPOZNAJTE NAŠE PRODUKTY

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ