Vypočítajte si spotrebu
Uloženie dlaždíc na strih (+)
0
Spôn/Level+
Uloženie dlaždíc na väzbu (T)
0
Spôn/Level+
Uloženie dlaždíc na strih (+)
0
Klinov
Uloženie dlaždíc na väzbu (T)
0
Klinov
viac info
26. mája 2016 Prečítané 6633x

Na čo si dávať pozor pri výbere kuchynských dlažieb

S voľbou kuchynskej podlahy sa skôr či neskôr stretne každý z nás. Pri výbere dlaždíc sa nenechajte uniesť estetickým hľadiskom a radšej dajte prednosť tomu funkčnému. Ako na správny výber dlaždíc, to vám prezradíme v nasledujúcom príspevku.

Tipy

dlažba do kuchyne

Niekoľko tipov a trikov na úvod

V prvom rade si treba uvedomiť, čomu všetkému našu novú kuchynskú podlahu počas nasledujúcich rokov vystavíme. Predovšetkým pôjde o rôzne druhy potravín, ovocné šťavy, mastné olejové materiály a ďalšie tekutiny, ktoré zanechávajú nepekné a často nevyčistiteľné škvrny. Práve preto sa snažte orientovať na ľahko umývateľné materiály a aby ste nemuseli podlahu dennodenne čistiť, vyhnite sa farebným variáciám bielej dlažby. Ak by vám predsa len biela farba v kuchyni chýbala, aplikujte ju v podobe jedálenského stola, stoličiek či doplnkov.

Taktiež myslite na odolnosť voči nechceným pádom hrncov, tanierov, alebo kuchynských spotrebičov a voľte radšej tvrdšie podlahové materiály, ktoré nemajú tendenciu oškierať sa a praskať. Aby sa vám po novej kuchyni pohybovalo istejšie, nezabúdajte na šmykľavosť niektorých dlažieb.

Čím väčšie, tým lepšie

Staré dobré príslovie platí aj pre dlažbu v kuchyni. V stavebníctve sa poobzerajte po veľkorysých formátoch. Čím väčší obklad zvolíte, tým bude jeho údržba menej náročná. Pre jednoduchšie uloženie väčších kusov dlažby možno využiť napríklad Levelys leveling systém. Pozitívom veľkých dlaždíc je aj minimalizácia škár, ktoré sa v prípade kuchyne zanášajú častejšie ako v iných častiach domu. Na škárovanie preto využite tmavšie farby škárovacej hmoty.

Dôkladná starostlivosť

Ako sme už spomínali vyššie, kuchynské podlahy sú najzaťažovanejšie v byte či dome, a preto im treba venovať zvláštnu starostlivosť. Aby sa vlhkosť z varenia nedostávala do podlahového povrchu, je nutné vaše nové dlaždice impregnovať prípravkami na vsakovanie vlhkosti.

Zaostrené na farby

Najčastejšie sa v obchodoch stretnete s odtieňmi béžovej, marhuľovej, kapučínovej a pieskovej. Tie krásne vyniknú aj v drsných podlahových materiáloch. Bledé farby šikovne hrajú so svetlom a vďaka nim bude vaša kuchyňa vyzerať priestrannejšie. Stredne tmavé farebné tóny zasa pôsobia útulne a vnášajú do priestoru potrebné teplo. Tmavohnedé a čierne podlahy naopak dodajú vašej kuchyni nádych luxusu a elegancie.

Rada na záver: Pred samotným nákupom si prepočítajte množstvo materiálu, ktoré budete potrebovať a vždy kúpte pre istotu 1-2 balíky navyše, aby ste prípadnú poškodenú dlaždičku mohli kedykoľvek vymeniť.

V prípade, že si nie ste istí, či môžete využiť náš systém aj pre vašu realizáciu, neváhajte nás kontaktovať. Skúsený a vyškolený personál vám ochotne poradí s akýmkoľvek problémom.

SPOZNAJTE NAŠE PRODUKTY

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ