Vypočítajte si spotrebu
Uloženie dlaždíc na strih (+)
0
Spôn/Level+
Uloženie dlaždíc na väzbu (T)
0
Spôn/Level+
Uloženie dlaždíc na strih (+)
0
Klinov
Uloženie dlaždíc na väzbu (T)
0
Klinov
viac info
5. decembra 2018 Prečítané 14429x

Vyrovnanie podlahy lepidlom?

Ušetrite si námahu s revolučným systémom
Spôsobov, ako vyrovnať podlahu poznáme hneď niekoľko. Vybrať si môžete suchý spôsob, kedy využijete cementotriskové dosky a podobne. Druhou možnosťou je mokrý, finančne náročnejší variant, s pomocou samonivelačnej stierky alebo lepidla.

Tipy

vyrovnanie podlahy lepidlom | Levelys

Prečo je drahší? Predstavte si, že chcete zvýšiť podlahu o 3 cm v bežnej miestnosti 3,5 x 4 metre. Na to budete potrebovať približne 25 vriec samonivelačnej stierky. Jedno vrece stojí 12 eur, takže len za materiál zaplatíte niekoľko stoviek eur.

Prečo siahnuť po lepidle? Ušetríte čas

Tým najpodstatnejším dôvodom prečo domáci majstri, ale aj profesionál zvolia využitie lepidla je úspora času. Nivelizácia podlahy trvá podstatne dlhšie. Predpokladom rýchlej a kvalitnej práce je aj fakt, že čím rovnejší je podklad, tým rýchlejšie sa dostaví finálny výsledok práce. Pred samotnou prácou nezabudnite podklad očistiť od slabo priľnavých častích, prachu a iných nečistôt.

Pri práci je potrebné dbať na to, aby ste zabezpečili, že bude pod dlaždicami dostatok rovnomerne rozloženého lepidla. V opačnom prípade môžu vznikať nežiaduce vzduchové medzery bez ohľadu na to, či podlahu pokladáte na klasické plastové krížiky alebo na leveling systém LEVELYS. Rovnosť priebežne overujte pomocou vodováhy, ktorú položíte na podklad.
Upozorňujeme, že rovnať podklad lepidlom sa neodporúča pri veľkých nerovnostiach (max. do 2cm) plus zverte to radšej odborníkovi, ak s tým nemáte skúsenosti.

Lepidlo a klasické plastové krížiky

Dlaždica by mala ležať vo vrstve lepidla aspoň na 90 % svojej plochy. Inak by sa mohla v budúcnosti zlomiť alebo uvoľniť. Škáry medzi dlaždicami je potrebné vymedziť krížikmi.

Pri rovnaní podkladu lepidlom s využitím klasických plastových krížikov môže nastať situácia, keď sa pod vplyvom váhy dlaždice voči sebe utopia. Konečný výsledok práce je tak zlý z dôvodu vzniku veľkých nerovností.

Vyrovnanie podlahy lepidlom s pomocou leveling systému LEVELYS

Aj keď sa zdá, že vyrovnanie podlahy lepidlom nie je tou najideálnejšou voľbou, má svoje výhody. Jednou z nich je už spomínaný ušetrený čas. Druhou možnosťou, ako si uľahčiť prácu je využiť namiesto vymedzovacích krížikov pri položení podlahy radšej leveling systém LEVELYS.

Ten zabezpečí, že dlaždice voči sebe zafixuje do rovnej polohy počas celej doby tuhnutia lepidla. Tým zabránime ´´utopeniu´´ dlaždíc , vzniku schodov a nerovností na dlažbe. Samotný systém je veľmi jednoduchý a bez využitia krížikov na spáry. Samotný proces pokladania si môžete pozrieť aj v našom inštruktážnom videu. Dlaždice sa lepia formou Floating-Buttering, čo znamená, že lepidlo sa nanáša na podklad a zároveň aj na dlaždicu a tým predchádzame aj vzniku ´´bublín´´ pod dlaždicou (kedže lepidlo je vláčne).

V prípade, že si nie ste istí, či môžete využiť náš systém aj pre vašu realizáciu, neváhajte nás kontaktovať. Skúsený a vyškolený personál vám ochotne poradí s akýmkoľvek problémom.

V prípade, že si nie ste istí, či môžete využiť náš systém aj pre vašu realizáciu, neváhajte nás kontaktovať. Skúsený a vyškolený personál vám ochotne poradí s akýmkoľvek problémom.

SPOZNAJTE NAŠE PRODUKTY

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ