fbpx
Vypočítajte si spotrebu
Uloženie dlaždíc na strih (+)
0
Spôn/Level+
Uloženie dlaždíc na väzbu (T)
0
Spôn/Level+
Uloženie dlaždíc na strih (+)
0
Klinov
Uloženie dlaždíc na väzbu (T)
0
Klinov
viac info
7. novembra 2018 Prečítané 5774x

Vyberáte mrazuvzdornú dlažbu? 3 tipy, ako nájsť tú najlepšiu

Pri výbere mrazuvzdornej dlažby do exteriéru je potrebné zohľadniť hneď niekoľko faktorov. Dlažba by mala byť vyrobená z kvalitného materiálu, […]

Tipy

Pri výbere mrazuvzdornej dlažby do exteriéru je potrebné zohľadniť hneď niekoľko faktorov. Dlažba by mala byť vyrobená z kvalitného materiálu, aby vydržala najrôznejšie vrtochy počasia. S ním súvisia aj chladné zimné mesiace, ktoré jej dajú poriadne zabrať. Viete, na čo si dať pozor pri jej výbere?

Ideálna mrazuvzdorná dlažba je vyrobená z keramiky. Samotný dizajn či farebný odtieň sú samozrejme dôležité, no pri výbere zohľadnite aj odolnosť voči opotrebeniu, ktorá úzko súvisí s jej kvalitou, odolnosť voči nasiaknutiu, ale aj protišmykovosť.

Nedovoľte vode nasiaknuť do materiálu

Viete aká je najideálnejšia mrazuvzdorná dlažba? Taká, do ktorej sa nedostane voda.Predstavte si, že počas zimného dňa naprší a voda nasiakne do dlažby. V noci teplota klesne pod nulu, voda v dlažbe zamrzne, zväčší svoj objem a problém je na svete.

Mrazuvzdorné dlažby môžeme rozdeliť na tie s nasiakavosťou medzi 0,5 % až 3 % a materiály s nasiakavosťou menšou než 0,5 %. Prvý druh možno použiť aj do aj do exteriéru, v oblasti pri vstupe do domu. Druhý typ je určený pre dlažby, ktoré budú priamo podliehať poveternostným podmienkam.

Myslite na bezpečnosť seba aj blízkych

Investícia do dlažby, ktorá nenasáva vodu je dôležitá. Ako sa však vysporiadať s vodou, ktorá potom ostane na povrchu alebo zamrzne? V tomto prípade je potrebné siahnuť po špeciálne upravenom povrchu dlažby. Keramické materiály sa napríklad vyrábajú s najrôznejšími protišmykovými glazúrami a reliéfmi. Navyše, takéto špeciálne prevedenie využijete aj v lete na chodníku pri bazéne alebo vonkajšej sprche.

Investujte rozumne

Vonkajšia dlažba si jednoducho užije svoje. Aj keď zabezpečíte, že bude mrazuvzdorná a protišmyková, je tu tretí parameter, na ktorý treba pri výbere dbať. Odolnosť proti opotrebeniu alebo skrátene, oteruvzdornosť. Čím je vyššia, tým dlhšie dlažba vydrží. Faktorov, ktoré vplývajú na životnosť dlažby je mnoho, okrem klasickej chôdze je v exteriéri vystavená aj rôznym nečistotám a prachu. Preto odporúčame vložiť dôveru do osvedčených výrobcov aj za cenu vyššej investície.

Zjednodušte si prácu

Odolnejšie dlažby možno využiť mimo domu, ale aj v interiéri. Kuchyňa, kúpeľňa, balkón alebo vonkajšia terasa, tam všade ich možno položiť. Samotný výber tej správnej dlažby je však pomerne zdĺhavým procesom. Ak sa chystáte pokladať dlažbu svojpomocne alebo s pomocou odborníkov, využiť môžete aj náš systém Levelys, vďaka ktorému budete mať dlažbu položenú ako z katalógu o bývaní jednoducho a bez problémov.

V prípade, že si nie ste istí, či môžete využiť náš systém aj pre vašu realizáciu, neváhajte nás kontaktovať. Skúsený a vyškolený personál vám ochotne poradí s akýmkoľvek problémom.

SPOZNAJTE NAŠE PRODUKTY

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ