fbpx
Vypočítajte si spotrebu
Uloženie dlaždíc na strih (+)
0
Spôn/Level+
Uloženie dlaždíc na väzbu (T)
0
Spôn/Level+
Uloženie dlaždíc na strih (+)
0
Klinov
Uloženie dlaždíc na väzbu (T)
0
Klinov
viac info
21. augusta 2017 Prečítané 7079x

7 dôvodov, prečo je keramická dlažba aj dnes ideálnou podlahovou krytinou

Dlaždice sú z pohľadu vynaložených investícií riešením, ktoré je efektívne, trvácne a z dlhodobého hľadiska finančne najvýhodnejšie. Spoznajte aj ďalšie vlastnosti, vďaka ktorým sa keramická krytina teší čoraz väčšej obľube.

Tipy

1. Je finančne dostupná

Kladenie keramickej dlažby je v prepočte na jeden meter štvorcový oveľa výhodnejšie než ostatné možnosti pre kladenie podlahovej krytiny. Zatiaľ čo počiatočné náklady môžu byť v porovnaní s ostatnými krytinami rovnaké, prípadne o málo vyššie, z dlhodobého hľadiska je keramická dlažba oveľa úspornejším variantom.

To si všimli už aj starí Rimania, ktorí veľmi výrazne prispeli k masovému rozšíreniu dlaždíc. Tí ich najskôr používali výhradne kvôli mechanickej odolnosti a farebnej trvanlivosti, no o niečo neskôr zistili aj to, že dlažba je tiež ideálnym dekoratívnym prvkom.

2. Zhotovená v rôznych štýloch a vzoroch

Ako už bolo spomenuté vyššie, veľkou prednosťou keramickej dlažby je jej farebná atraktívnosť, ktorú spôsobuje variabilita rôznych štýlov a vzorov. Vďaka tomu si môžete kúpeľňu, kuchyňu, ale aj ostatné izby v domácnosti pretvoriť presne podľa vlastných želaní a predstáv.

Pastelový alebo žiarivý povrch zvýraznený textúrami robí z dlaždíc univerzálnu podlahovú krytinu, ktorá sa hodí do akéhokoľvek interiéru. Či už chcete, aby vo vašej domácnosti prevládal moderný minimalizmus, retro alebo industriál, keramickú dlažbu si môžete zaobstarať vo všetkých štýloch.

3. Veľká škála formátov a možnosti dimenzovania

Široká škála rozmerov prispela k rôznorodosti usporiadania dlaždíc. Vybrať si môžete buď klasické štvorcové dlaždice s veľkosťou 30 x 30 cm, alebo menej tradičné, no v súčasnosti veľmi populárne veľkoformátové dlaždice. Napríklad s rozmermi 30 x 60 cm,15 x 60 cm či dokonca 20 x 120 cm a pod.

Aby bolo kladenie keramických dlaždíc pohodlné, s rozmachom veľkoformátových krytín sa rozšírila aj ponuka náradia pre podlahárov. Na rýchlu a jednoduchú manipuláciu s rozmernou dlažbou slúžia vákuové prísavky. Napríklad tie od nás vám pomôžu s prenášaním a pokladaním aj extrémne ťažkej veľkoformátovej dlažby.

4. Má najlepšie teplovodivé vlastnosti

Pokiaľ plánujete do domácnosti nainštalovať podlahové kúrenie, keramická podlahová krytina je na to ako stvorená. Keramická dlažba totiž dosahuje minimálny tepelný odpor, takmer nulové straty a najlepšiu tepelnú vodivosť. Zatiaľ čo v zime vás bude pekne hriať, v lete určite oceníte jej chladivé účinky, ktoré pre vás budú v extrémnych teplotách príjemným osviežením.

5. Pokladá sa jednoducho

Pokladanie keramickej dlažby zvládne aj priemerne zdatný kutil. Pracovný postup sa začína prípravou a vyrovnaním podlahy, pokračuje vymeraním priestoru, samotnou pokládkou dlaždíc a končí špárovaním medzier.

Túto prácu dnes už uľahčujú aj moderné pracovné pomôcky, ktoré zároveň celý proces urýchľujú. Dištančné krížiky sú napríklad prežitkom. Na trhu totiž existujú oveľa efektívnejšie nástroje – napríklad naše LEVELYS spony, ktorých vyberanie je oproti krížikom oveľa jednoduchšie.

Súčasťou Levelys systému sú aj dištančné kliny, ktoré na keramické dlaždice vyvíjajú silný a rovnomerný tlak až do chvíle, kým lepidlo úplne neuschne. So systémom Levelys tak položíte dlažbu s rovnomernými špárami a bez akýchkoľvek výškových rozdielov.Pozrite si video a presvedčte sa sami. ?

6. Jej údržba je nenáročná

Čo sa týka udržiavania čistoty, dlažba z keramiky je na tom spomedzi všetkých podlahových krytín najlepšie. Stačí málo a dlažba vyzerá čisto a žiari novotou aj po niekoľkých rokoch. Kľúčom úspechu je kvalitná špárovacia hmota a pravidelná údržba podlahy.

7. Po poškodení stačí vymeniť jediný kus

Aj keď sú dlaždice odolné, občas sa stane, že sa pod vplyvom nadmernej záťaže poškodia. Tu však platí, že výmena prasknutej dlaždice je oproti oprave drevenej či laminátovej podlahy jednoduchšia a rýchlejšia.

Pred kúpou dlažby by ste mali na túto možnosť myslieť vopred a zakúpiť o niekoľko kusov dlažby navyše. Potom už len stačí prasknutú krytinu vysekať, odstrániť lepidlo a na pôvodné miesto osadiť nový kus.

V prípade, že si nie ste istí, či môžete využiť náš systém aj pre vašu realizáciu, neváhajte nás kontaktovať. Skúsený a vyškolený personál vám ochotne poradí s akýmkoľvek problémom.

SPOZNAJTE NAŠE PRODUKTY

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ