fbpx
Vypočítajte si spotrebu
Uloženie dlaždíc na strih (+)
0
Spôn/Level+
Uloženie dlaždíc na väzbu (T)
0
Spôn/Level+
Uloženie dlaždíc na strih (+)
0
Klinov
Uloženie dlaždíc na väzbu (T)
0
Klinov
viac info
20. novembra 2016 Prečítané 7152x

Najčastejšie chyby, ktorých sa dopúšťame pri pokladaní novej podlahy

Len samotné pokladanie novej podlahy si vyžaduje pozornosť na celú škálu najrôznejších detailov. Keďže je však výmena podlahy často len súčasťou väčšej rekonštrukcie, je o to jednoduchšie niektoré drobnosti podceniť. A podlaha nie je taká, ako mala pôvodne byť. Toto sú najčastejšie chyby, ktorých sa pri kladení novej podlahy dopúšťame.

Tipy

chyby kladenia dlažby | Levelys

1. Myslíme si, že je to predsa jednoduché

Kladenie podlahy sa môže na prvý pohľad javiť ako hračka. Veď položiť niekoľko dlaždíc vedľa seba predsa zvládne aj malé dieťa. Výsledok však často býva sklamaním. Aby sme sa týmto problémom vyhli, obraciame sa neskôr na drahých profesionálov. Pravdou však je, že nová podlaha skutočne nemusí byť až taká zložitá – čo ľuďom pri tom naozaj chýba, sú správne nástroje. So systémom Levelys zvládne profesionálne uložiť podlahu naozaj každý.

2. Podloženie je špinavé a nerovné

Niektoré typy podláh si vyžadujú dôkladnejšie vyčistenie a vyrovnanie podložia, iné menej. To však nič nemení na tom, aby sme si dali záležať na tom, že podlahu pokladáme na podklad, ktorý je čistý, pevný, súdržný a maximálne rovný.

3. Zaobstaráme si príliš málo materiálu

Je veľmi dôležité presne vymerať plochu, ktorú potrebujeme pokryť a následne pridať pár metrov štvorcových do nákupného košíka navyše. Budete potrebovať podstatne viac materiálu, než si najskôr dokážete predstaviť. Radšej teda viac, než príliš málo – koniec koncov, nevyužitý materiál sa vždy môže použiť inde. Pri dlaždiciach odporúčame kúpiť aspoň o 10 % viac, než skutočne potrebujete.

4. Zmeny teploty

To, že teplota najmä pri drevených podlahách dokáže narobiť poriadnu „paseku“ nie je žiadnym tajomstvom. Aby bola teda podlaha uložená presne podľa vašich predstáv, v prvom rade je potrebné miestnosť izolovať a zabezpečiť tak, aby sa počas celej doby inštalácie teplota v miestnosti nemenila. Rovnaký scenár platí aj pre vlhkosť vzduchu.

5. Nesprávny výber podlahy

To, že sme si vybrali nesprávny druh podlahy, najčastejšie zistíme až vtedy, keď je všetko hotové. Áno, koberce môžu byť príjemné na dotyk, no starosť s ich údržbou (obzvlášť pri malých deťoch) za to jednoducho nestojí. Navyše známy mýtus o tom, že dlažba je v porovnaní s kobercami chladná, je jednoducho stále iba nepotvrdený mýtus, ktorý väčšina dlažieb hravo vyvráti. Venujte preto výberu správnej podlahy trojnásobnú pozornosť a nenechajte sa oklamať predsudkami iných.

V prípade, že si nie ste istí, či môžete využiť náš systém aj pre vašu realizáciu, neváhajte nás kontaktovať. Skúsený a vyškolený personál vám ochotne poradí s akýmkoľvek problémom.

SPOZNAJTE NAŠE PRODUKTY

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ