fbpx
Vypočítajte si spotrebu
Uloženie dlaždíc na strih (+)
0
Spôn/Level+
Uloženie dlaždíc na väzbu (T)
0
Spôn/Level+
Uloženie dlaždíc na strih (+)
0
Klinov
Uloženie dlaždíc na väzbu (T)
0
Klinov
viac info
31. októbra 2016 Prečítané 4046x

Netradičné typy podláh, ktoré určite stoja za zváženie

Nad čím premýšľate, keď vyberáte novú podlahu? Pravdepodobne sú pre vás kľúčovými faktormi vzhľad, odolnosť, náročnosť na údržbu a cena. Z tohto pohľadu volí mnoho ľudí dlaždice – je to jednoducho po všetkých stránkach voľba na istotu. No aj pri dlaždiciach sa dá zájsť ešte o úroveň ďalej. Toto sú tri možnosti, o ktorých ste možno doposiaľ netušili, no spĺňajú aj vaše najprísnejšie kritéria.

Trendy

1. Porcelán

Hoci porcelán evokuje človeku niečo krehké, pri podlahách je opak pravdou. Porcelánová dlažba pôsobí nesmierne luxusne a pri správnej kombinácií s prvkami jednotlivých izieb sa hodí prakticky všade. Porcelán vám navyše ušetrí veľa peňazí – nielen pri samotnej kúpe, kde je tento typ podláh zvyčajne lacnejší ako napríklad drevo či koberec, ale aj pri údržbe. Tú si totiž porcelán a celkovo tradičná dlažba vyžaduje minimálnu.

2. Travertín

Počuli ste o travertíne? Možno áno, možno nie, no pravdepodobne vám nikdy nenapadlo, že by mohol slúžiť ako podlaha vo vašom príbytku. Je to totiž vápenec, ktorý vzniká sedimentáciou termálnych či minerálnych prameňov.

Travertín je teda známy skôr ako hornina, ktorá často v prírode vytvára pôsobivé útvary – označované ako travertínové terasy. Čo však mnohí nevedia je, že bol označený aj za podlahu novej generácie a v zahraničí rýchlo naberá na popularite.

Travertín má síce komplikovanejšiu inštaláciu a je náročnejší na údržbu, no je extrémne odolný voči poškodeniu, škrabancom a iným neduhom. Najsilnejšou stránkou je jeho elegantný vzhľad.

3. Keramika

Keramika si už svoje uplatnenie našla aj na Slovensku. Využitie keramiky je veľmi zaujímavé. Keramikcká dlažba je najčastejším kompromisom pre tých, ktorým je sympatický vzhľad poctivého a kvalitného dreva, no nechcú sa vzdať odolnosti a jednoduchej údržby dlažby. Keramika je navyše aj veľmi jednoduché na uloženie, keďže nevyžaduje tak dokonale rovné podložie, ako napríklad travertín či vinyl.

Pri keramike, na rozdiel od dreva, nehrozí nasiaknutie vodou, nerozťahuje sa v závislosti od teploty a vlhkosti, čo z nej robí ideálny kompromis medzi dvoma svetmi.

Vybrali ste si svoju novú podlahu?

Či už sa rozhodnete dať šancu niektorému z netradičných typov podláh alebo budete radšej preferovať klasické tipy, nezabúdajte, že ani najkrajšie dlaždice nezaručujú dobrý dojem v prípade, že dlažba nebude správne uložená.

Levelys je systém, ktorý sa používa na presné uloženie dlažby a obkladov. Okrem zabezpečenia riadneho vyrovnania obkladov pomáha urýchliť proces nastavovania dlaždice. Zle uložená podlaha a zlý dojem teda neprichádza do úvahy.

V prípade, že si nie ste istí, či môžete využiť náš systém aj pre vašu realizáciu, neváhajte nás kontaktovať. Skúsený a vyškolený personál vám ochotne poradí s akýmkoľvek problémom.

SPOZNAJTE NAŠE PRODUKTY

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ