fbpx
Vypočítajte si spotrebu
Uloženie dlaždíc na strih (+)
0
Spôn/Level+
Uloženie dlaždíc na väzbu (T)
0
Spôn/Level+
Uloženie dlaždíc na strih (+)
0
Klinov
Uloženie dlaždíc na väzbu (T)
0
Klinov
viac info
12. augusta 2016 Prečítané 4551x

7 výhod umiestnenia dlažby v obývacej izbe

S rozhodnutím o type podláh v obývacej izbe sa, hlavne pri stavbe rodinného domu, stretáva takmer každý z nás. V dnešnom modernom svete máme na výber hneď desiatky povrchov – od klasickej plávajúcej podlahy, cez korkovú, vinylovú, tú s nerovnomerným povrchom až po malé či veľkoplošné dlaždice. Práve dlažba v obývacej izbe patrila pred niekoľkými rokmi k tabu, no dizajnové magazíny zapĺňajú svoje stránky takýmito typmi obývacích izieb čoraz častejšie. Dôvodov je hneď niekoľko.

Tipy

39014601 – interior of modern apartment, wide living room

1. Ľahká údržba

S kľudným svedomím vyhoďte prípravok na umývanie, leštenie, ošetrovanie a penetrovanie. Nebudete potrebovať ani tie na vrátenie vyblednutých farieb či odstránenie povlakov od prachu. Na údržbu dlažby vám postačí klasický prípravok a vedro s vodou. Túto pozitívnu vlastnosť oceníte predovšetkým pri nečakaných návštevách. Podlahu stačí pretrieť a hotovo.

2. Prepojenosť priestorov a otvorenosť

Linoleum na chodbe, dlažba v kuchyni, drevo v obývacej izbe, na chodbe plávajúca podlaha a v konečnom dôsledku váš domov vyzerá tak trocha chaoticky. Čím menej materiálov použijete, tým jednotnejšie bude váš byt alebo dom vyzerať. Dlažba v rôznych častiach domu otvorí priestory, a tým vytvorí opticky väčší dojem.

3. Neviditeľné nedostatky

Podlahu môžete drhnúť aj 3-krát denne, ale šmuhy nie a nie zmiznúť. Dlažba v bielych odtieňoch vám tieto nedostatky pomôže šikovne zakryť. Ďalšou výhodou je, že pri občasnom presúvaní nábytku nevznikajú ryhy, zárezy a podlaha tak zostáva vždy rovnaká.

4. Odbúranie mýtov o chlade

Najväčší kameň úrazu pri ukladaní dlaždicovej podlahy v obývacej izbe je chlad. Najideálnejšie riešenie je v podobe podlahového kúrenia, ktoré ocenia predovšetkým mladé rodiny s deťmi. Samozrejme, útulnosť priestoru dotvorí aj menší koberec, ideálne v kontrastnej farbe oproti podlahe.

5. Údržba a prevádzkovanie krbu

Ak ste vlastníkom takzvaného „živého“ krbu, určite oceníte, ak popol, ktorý občasne vylietava pri pridávaní polienok, nevytvorí na vašej podlahe nepekné diery. Dlažba sa na rodiel od dreva nepoškodzuje ani pri čistení krbov.

6. „Pets friendly“

Pri výbere podlahy myslite aj na svoje domáce zvieratká. Šmuhy a slinky po nich ostávajú na každom kroku, preto je rýchla a ľahká údržba prvoradá. Dlažba je vodeodolná, takže pri menších nehodách vašich štvornohých miláčikov nenasiakne ani kvapku. Rovnako ich v letnom období ochladí a v zimnom zasa zahreje.

7. Dizajn a jednoduchosť

U väčšiny z nás v prípade zariaďovania bytu vyhrávajú módne trendy. Vsaďte na netradičné vzory dlaždíc, kombinujte, vymýšľajte, no nezabudnite na jednoduchosť. Túto vlastnosť dlažby máme v obývacej izbe najradšej.

V prípade, že si nie ste istí, či môžete využiť náš systém aj pre vašu realizáciu, neváhajte nás kontaktovať. Skúsený a vyškolený personál vám ochotne poradí s akýmkoľvek problémom.

SPOZNAJTE NAŠE PRODUKTY

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ